Granos

23 Februari 2022 – Lois van Valkenburg

Op maandagochtend kom ik het schilderachtige stadje Doesburg binnengewandeld. Het zonnetje schijnt de mooie straten in en ik ben op zoek naar de nieuwste “place to be” in het centrum: Koffiebar Granos. En zo loop ik prompt tegen het mooie pand op. Het straalt direct warmte uit. Zodra ik binnenkom, komt de heerlijke geur van koffie me tegemoet, gemengd met een vleug van heerlijke Spaanse zoetigheden die vers uit de oven komen.

Deze warmte wordt direct voortgezet wanneer ik Peter en Josette ontmoet, de eigenaren van Granos. Samen hadden ze een droom: vertrekken naar Spanje om daar een koffietentje te beginnen. Toen ze op het punt stonden te vertrekken naar Spanje om op pandenjacht te gaan, gooide onze vriendin C roet in het eten. Maar deze droom werd voortgezet, en wel in het mooie Doesburg!

De naam werd Granos. Maar waarom Granos? “Nou,” vertelde Josette me, “je weet dat onze achternaam Boon is. Granos de café betekent koffiebonen, in het Spaans. Dit is een perfecte knipoog naar onze achternaam. En zo werd onze leus ‘Koffie, van een echte Boon’.”

Wat mogen ze trots zijn met het resultaat dat ze samen hebben bereikt. En wat ben ik blij dat dochterlief me heeft gevraagd of ik wilde komen fotograferen.

Zie hier de resultaten van de heerlijke shoot. Je kunt je indenken dat ik het niet erg vond om verschillende producten van het assortiment te mogen proeven! Ik zou zeggen: ga het proeven, laat het smaken, bij Granos!

Photos by Lo-141
Photos by Lo-40