Kleding

advies

Kledingstress, wat moet ik aan?

Wat goed, jullie hebben een shoot bij mij geboekt. De eerste stap is gezet! En nu? Wat moeten we nu aan? Ik hoor het je denken. Ik snap het hoor, het is ontzettend moeilijk. En dan is er ook nog een verschil of de shoot met een klein of groot gezelschap is. Dat maakt het allemaal wat lastig. Wat ik wil bereiken met deze blog is dat het een eitje wordt om jullie kleding uit te zoeken.  Ik zet voor jullie verschillende tips op een rijtje waar jullie rekening mee kunnen houden, en op deze manier zo tijdloos mogelijke foto’s te creëren.

It’s a match: Het mooiste is wanneer jullie de kleding op elkaar afstemmen, indien dit van toepassing is. Ik zou willen aanraden om natuurtinten te dragen! Dit maakt de foto lichter en zorgt voor een rustig beeld. Denk hierbij aan wit, crème, beige, bruin, groen tinten, terracotta. Zeker als we binnen fotograferen zijn lichte kleuren erg belangrijk. Dit bepaalt namelijk de kleur van de foto’s.

Stars & stripes: Printjes mogen natuurlijk, maar deze kunnen erg afleiden. Waak hier dus voor. Een print kan geen kwaad, zolang er maar niet te veel verschillende prints worden gecombineerd. Effen kleding komt vaak het rustigste over. Probeer ook grote logo’s te vermijden. Logo’s zorgen dat foto’s tijdgebonden zijn en kunnen erg aanwezig zijn.

Structured: Wat het heel leuk is, is om wat te spelen met verschillende stofsoorten. Een kante shirt, een linnen blouse, een wollen vestje, en ga zo maar door! Daarbij kunnen lange of wijde rokken en zwierige jurken zorgen voor beelden waar beweging in zit.

All black: Heel veel mensen zijn fan van de “kleur” zwart. Ik ben het er helemaal mee eens hoor, begrijp me niet verkeerd! Maar er is iets waar je rekening mee moet houden: wanneer vele mensen zwart dragen, verlies je diepte in een foto en bestaat de kans dat er één zwarte vlek ontstaat. Als hier en daar iemand van jullie zwart draagt is dat niet erg. Oh, en nog iets! Zwart heeft natuurlijk de eigenschap om af te kleden. Maar ben je zwanger? Dan wil je juist pronken met je mooie buik en de kans bestaat dat dit wegvalt bij zwarte kleding. 

Weet dat je me altijd foto’s mag sturen van jullie kleding, ik denk graag met jullie mee! Hier onder heb ik nog wat foto’s van shoots waar de kleding heerlijk gestyled is.